Winstpunten voor DSS

DSS speelde zaterdag 15 december tegen E&O uit Emmen. DSS had bij voorbaat de beste papieren, maar wist dat E&O niet onderschat moest worden, omdat zij gewonnen hadden van tegenstanders waar DSS geen punten van wist te pakken.

De Heemskerkse dames startten de wedstrijd scherp en liepen binnen tien minuten uit naar 6-3. De voorsprong ontstond door een actieve dekking en het goed benutten van de ruimtes in de aanval. Via een stand van 10-5 kon worden gerust met een verschil van zes punten: 16-10.

Na rust wist DSS het verschil van zes te behouden tot 23-17. Door enkele positiewisselingen sloop er wat onzekerheid in de aanval van DSS, hierdoor kreeg E&O het gevoel dat er toch nog wat te halen viel, het publiek roerde zich. Er ontstond onrust bij de thuisspelende ploeg en E&O kwam terug tot drie punten verschil 23-20. De Heemskerksen bleven ‘met het hoofd’ handballen en dat werd beloond. De aanval van E&O werd met succes onder druk gezet. Punt voor punt nam DSS weer afstand van de Drentse ploeg en twee minuten voor tijd wist zij zelfs te scoren door middel van een vliegertje. Britt van Elsacker ging op volle snelheid tussen twee verdedigers door, ontving de bal in de lucht en schoot deze perfect in de touwen. Doordat goede acties van Yara Buurmeijer op de cirkel onreglementair verdedigd werden, kreeg DSS diverse penaltys mee, waarvan er zes goed benut werden. Oudgediende Marjon Zonneveld speelde de laatste paar minuten van de wedstrijd op het doel omdat zowel keepster Nencie Leijenaar als Callan Ris geblesseerd zijn.

Volgende week speelt DSS in Breezand tegen ZAP om 20.30 uur. DSS staat momenteel 8e met dertien punten en ZAP staat 9e met twaalf punten. Het belooft dus een spannend avond te worden.

Lid worden?

Vind je handbal ook zo’n leuke sport en zou je zelf ook willen spelen? Of het voor de gezelligheid is of op niveau, bij Handbal Vereniging DSS is het allemaal mogelijk. Schrijf je nu in!