Zegereeks duurt voort voor dames DSS

Zaterdag 30 september speelden de handbaldames van DSS de 4e wedstrijd van het seizoen.

Zij traden aan tegen Hercules uit Den Haag. Een aantal DSS speelsters hadden nog iets recht te zetten tegen deze club. De wedstrijd van vorig seizoen ging namelijk, na zeer slecht spelen, nipt verloren. De dames waren er dus op gebrand om de punten in Heemskerk te houden.

DSS begon fenomenaal aan de eerste helft! Na een aantal scores van afstand, kreeg Angelique de Groot mandekking. Deze tactiek van Hercules mislukte echter volledig omdat vervolgens speelsters vanaf andere posities meer ruimte kregen en konden scoren. Zo kon Maxime Sinnige vanaf de hoek vrijuit schieten, Marcella Deen en Yara Buurmeijer vanaf de cirkel en Jessey Bloemberg van afstand. Na tien minuten spelen was de stand 12-4. Hercules had moeite om een aanval goed op te zetten mede door de anticiperende 6-0 dekking van DSS waarbij druk werd gezet op de passes van de tegenstander. Wanneer er uiteindelijk toch een doelkans werd gecreëerd, wist Nencie Leijenaar de bal te pareren. De ruststand was 20-7.

Na de rust bleef DSS duidelijk de bovenliggende partij. De dekking liet echter een paar steekjes vallen waardoor Hercules vanaf de hoek kon schieten en enkele penalty’s kreeg. Door de ruime voorsprong had DSS wél de mogelijkheid om een aantal aanvalstechnieken en een andere dekking uit te proberen. Kortom, de tweede helft was niet meer zo strak geregisseerd als de eerste helft, maar voldoende om de wedstrijd winnend af te sluiten. De wedstrijd resulteerde in een mooie overwinning met als eindstand 37-22 in het voordeel van de thuisploeg. Hierdoor staat DSS nog op een gedeelde eerste plek met DSVD uit Deurningen.

Zaterdag 7 oktober speelt DSS opnieuw thuis, dan tegen Eurobottle/Voorwaarts uit Twello, in Sporthal de Waterakkers om 19.30 uur. Dat team staat momenteel een plek onder DSS en doet het als team, dat vorig jaar gepromoveerd is uit de 2e divisie, erg goed. Het beloofd dus een spannende wedstrijd te worden. De entreeprijzen zijn dit seizoen 2,50 euro per toeschouwer. Jeugdspelers van DSS mogen gratis naar binnen

Lid worden?

Vind je handbal ook zo’n leuke sport en zou je zelf ook willen spelen? Of het voor de gezelligheid is of op niveau, bij Handbal Vereniging DSS is het allemaal mogelijk. Schrijf je nu in!